DE OMGEVING VAN CAMPING DREI SPATZEN

Meer dan 80 attracties en bezienswaardigheden in de straal van 30 kilometer

Avontuurlijke fietstochten

Door de hele Eifel zijn tientallen avontuurlijke fietstochten uitgezet. Er zijn negen tochten over voormalige spoortracés uitgezet en vier rivierfietstochten, die relatief vlak zijn. Maar ook vijf thematische fietspaden die over de vulkaan lopen. Natuurlijk kunnen ook de doorgewinterde mountainbikers aan hun trekken komen in de grote bosgebieden van de Eifel. Elektrische ondersteuning of een goede conditie wordt aangeraden!

Eifelpark Gondorf

Eifelpark Gondorf biedt een unieke combinatie van dierentuin en pretpark. In ruime wildbanen kun je bruine beren, wolven, lynxen, papegaaien, aardmannetjes, kangoeroes en vele andere wilde dieren van dichtbij bekijken.

Het middelpunt van de vele attracties is de reusachtige zomerrodelbaan met een raillengte van bijna 1000 meter. In het nieuwe themagebied „Bouwplaats“ ligt  de interactieve graafspeeltuin met elektrische graafmachines voor kinderen.

Station Pronsfeld

Het voormalige station Pronsfeld is omgebouwd tot een spoorwegmuseum. Bij het station is een soort van permanente tentoonstelling met een stukje spoor, een oude locomotief en informatieborden met de geschiedenis van de spoorlijn. Leuk en interessant om even mee te nemen wanneer u in de buurt bent.

Vanaf dit punt kunt u ook mooie wandel- en fietstochten maken. Zo loopt hier Het Eifel Ardennen Fietspad langs. Deze fietsroute is een absolute aanrader.

Dinopark Teufelsschlucht

In twee kilometer door 620 miljoen jaar!

In het Dinosauruspark ga je op expeditie door 620 miljoen jaar aan geologische geschiedenis en volg je de ontwikkeling van het leven door de geologische leeftijd. De reis begint 420 miljoen jaar geleden in het Devoon en eindigt 200 miljoen jaar in de toekomst. De focus ligt op de sterren uit de prehistorie, de dinosauriërs!

Rotsklimmen

Het klimgebied bij Ettringen is gelegen in de basalt steengroeven tussen Ettringen en Kottenheim, aan aan de voet van de Hochsimmer. Het vulkaangesteente biedt een verscheidenheid aan scheuren, randen en spleten. Er zijn meer dan 900 klimroutes mogelijk.

Kerk Eschfeld

In het dorpje Eschfeld op de grens van Duitsland en Luxemburg staat een bijzondere kerk, die gebouwd is in neo-gotische stijl en dateert uit de vorige eeuw (1872). Het interieur is volledig geschilderd. Getoond worden taferelen en figuren van de Bijbel en de kerkgeschiedenis. De kerk is het hele jaar geopend.

In de omgeving is enorm veel te zien, te doen en te beleven. Het is eigenlijk te veel om op te noemen, hierom hebben we een selectie gemaakt uit meer dan 80 attracties en bezienswaardigheden in de straal van 30 kilometer rond de camping (en een paar daarbuiten). Kortom: voor elk wat wils!

Butzerbachtal

Een fantastische wandelroute loopt door het Butzerbachtal. Een klein riviertje met watervallen en hangbruggen voert u naar Pützlöcher, een voormalige Romeinse kopermijn. Ook de ruïne Burg Ramstein en het panoramauitzicht Hochburg liggen op de route.

Eifel-zoo

Eifel-zoo in Lünebach is een particuliere dierentuin met meer dan 400 dieren uit verschillende werelddelen. Daarnaast is er een miniatuurdorp en kunt u meerijden met het historische stoomtreintje. Ook heeft veel kunst, juwelen en overblijfselen uit de oudheid een plekje gevonden in deze dierentuin.

Nürburgring

De fameuze Nürburgring ligt niet om de hoek, maar voor de echte racefanaat zeker de moeite waard. Want op welk circuit mag je met je eigen auto of motor racen en proberen het baanrecord te verbreken? En als jouw auto te traag is kun je bijvoorbeeld een VW Scirocco Cup+ huren, daarmee laat je iedereen achter je op het 5 km lange circuit.

Kanoën en Raften

Plezier verzekerd! Wie niet bang is voor een spatje water (en kan zwemmen!) kan met kajak of kano de afvaart maken van de rivier ‘Sûre’. In Dillingen (L) zijn verschillende trajecten mogelijk. Zij zorgen voor de peddels en zwemvest, u voor de goede moed!

De suggesties op deze pagina is een kleine greep aan het enorme aanbod van attracties, kunst, cultuur, natuur en alles wat de Eifel nog meer te bieden heeft.

 

Wij informeren u er graag over en u kunt uiteraard voldoende folders en lectuur vinden om uw vakantie naar wens in te vullen.

 

Op de camping is natuurlijk ook van alles te doen. Of een mooie wandeling door de omgeving, u loopt zo een uitgestrekt bosgebied in!

Zweefvliegen

Onze camping heeft speciale buren, boven op de berg naast de camping ligt namelijk een zweefvliegveld. Voor een klein bedrag kun je in het weekend meevliegen en genieten van een fantastisch uitzicht. Kun je de tent of caravan eens van boven bekijken…

Bierbrouwerij

Zien, horen, voelen, ruiken, proeven. Sinds de zomer van 2009, nodigt Bierbrouwer Bitburg u uit om de brouwerij van dichtbij te ervaren en met al uw zintuigen. In de gerenoveerde gebouwen van de historische brouwerij in Bitburg leeft op 1.700 vierkante meter niet alleen het Bitburger merk, maar de gehele geschiedenis van het traditionele bedrijf.

Kasteel Beaufort

Het middeleeuwse kasteel van Beaufort is gebouwd in drie verschillende periodes tussen 1150 en 1650. Vanaf 1928 liet de nieuwe eigenaar van het kasteel, de verwaarloosde ruimtes en de sinds 300 jaar onbewoonde ruïne opknappen. Na grote herstellingswerkzaamheden, werden de ruïnes in 1932 voor het publiek geopend. En vergeet ook niet het renaissance slot te bezoeken.

Golf

In de omgeving van de camping liggen meerdere golfbanen. Het dichtstbij is Golf Resort Bitburger land. Deze 18-holes golfbaan is prachtig aangelegd en natuurlijk toegankelijk voor gastspelers. Natuurlijk is er een fijn terras en kan er een hapje/drankje genuttigd worden in het clubhuis.

Mount Royal

Iedereen die zijn hoogtevrees de baas is, kan dit uittesten in deze high-wire adventure wereld. Er zijn zo’n 20 verschillende routes uitgezet, met meer dan 230 uitdagingen voor de beginner en de gevorderde klimmer. Ook is er tokkelbaan-parcours van 1500 meter lang.

Sculpturenpark

Wandel rond in dit uitgestrekte park met vele vijvers en verbaas je over de kunstige insecten zoals bijen, libellen, vlinders en spinnen. Hubert Kruft heeft het vak van zijn vader, een smid geleerd en werkt in de oude dorp smidse, die nu open voor het publiek.

Motorrijden

De Eifel is een paradijs voor motorrijders. Het eindeloze netwerk van kleine bochtige wegen door bossen en open hoogtes, langs rivieren, beekjes, stuwmeren en reservoirs is geschikt voor zowel gevorderde als beginnende motorrijders. Camping Drei Spatzen was in een vorig leven een motorcamping, dus “bikers” zijn van harte welkom.